Deelnemer

Het Chauffeurs College biedt jou de mogelijkheid om een werk-leertraject te volgen binnen een leerbedrijf. Hier ga jij werken en leren en na het succesvol afronden van de opleiding zal je meteen aan de slag kunnen binnen jouw leerbedrijf met een mbo niveau 2 diploma op zak.

Veel gestelde vragen deelnemer

 1. Wat is werken en leren?
 2. Wat is virtual class?
 3. Moet ik zelf een leerbedrijf zoeken?
 4. Kan ik aan Het Chauffeurs College deelnemen?
 5. Wanneer start de eerstvolgende opleiding?
 6. Wat is het resultaat?
 7. Wat zijn mijn voordelen?
 8. Wat zijn mijn kosten?
 9. Waar kan ik mijzelf opgeven?

Wat is werken en leren?

Het principe van werken en leren houdt in dat je maximaal vijf dagen per week binnen jouw leerbedrijf aan de slag gaat en dat je buiten werktijden de theorielessen volgt. Dit gebeurt via virtual class.

Wat is virtual class?

Je volgt de theorielessen via virtual class. Dit houdt in dat je niet in een klaslokaal hoeft te zitten, maar dat je thuis of onderweg achter de computer jouw opleiding kunt volgen. Hierdoor heb je geen reistijd, kun je op een ontspannen manier de les volgen en kun je vijf dagen in de week blijven werken!

Moet ik zelf een leerbedrijf zoeken?

Het is een groot voordeel als je zelf zorgt voor een leerbedrijf. Het kan echter ook via Het Chauffeurs College geregeld worden door middel van uitzendbureaus.

Kan ik aan Het Chauffeurs College deelnemen?

Iedere man of vrouw van 18 jaar of ouder die belangstelling heeft voor een beroep in de transport en logistieke sector, en bij voorkeur in het bezit zijn van het autorijbewijs (B), kunnen aan Het Chauffeurs College deelnemen.

Wanneer start de eerstvolgende opleiding?

Een opleiding starten kan op ieder moment bij Het Chauffeurs College. Middels ons speciale carrouselmodule hoef jij niet te wachten op een bepaalde startdatum, maar kun je flexibel instromen binnen de opleiding die jij wilt volgen!

Wat is het resultaat?

Een mbo- niveau 2 diploma en de kwalificatie tot volwaardig beroepsgerichte werknemer. De opleiding wordt uitgevoerd op basis van beroepsgericht onderwijs, waardoor je direct kans maakt op een baan bij jouw leerbedrijf.

Wat zijn mijn voordelen?

Jouw voordelen zijn:

 • Je gaat fulltime werken en verdienen.
 • Je ontvangt een mbo niveau 2 diploma.
 • Je hoeft de schoolbanken niet in.
 • Je opleiding kost jou in principe niets.
 • Je hebt een baangarantie.

Wat zijn mijn kosten?

Jouw opleidingstraject wordt gefinancierd door het leerbedrijf. Dit betekent dat dit jou in principe niets kost!

Voorafgaand aan het opleidingstraject worden er een afspraken gemaakt tussen de deelnemer en het leerbedrijf. Hierin worden onder andere salaris, duur en kostenregeling overeengekomen.

Let op: indien de deelnemer tussentijds stopt met de opleiding zal er in overleg met het leerbedrijf kosten in rekening worden gebracht.

Waar kan ik mijzelf opgeven?

Jezelf opgeven kan door contact op te nemen met één van onze opleidingsadviseurs. Dit kan via het telefoonnummer: 0174 – 62 30 30.

Partners van Het Chauffeurs College